Na každou nemoc vyrostla bylina


LIPOM, PODKOŽNÍ BULKY, NÁDORKY

18.11.2011 01:07

CO JE TO LIPOM?

Název je odvozen od řeckého slova lipos - tedy tuk. Jedná se o tukovou tkáň - nádor či uzlinu v měkké tkání, pohyblivé bouličky, které většinou rostou pomalu, mají nepodajnou konzistenci a jsou nezhoubné. Obvykle se vyskytují na těle, ramenou, krku, ale mohou se objevit i jinde. Důvod výskytu lipomu může být vliv dědičnosti, dále špatné návyky ve stravování, stres, pomalý metabolismu, špatná látková výměna, nadměrné užívání živočišných tuků, rychlý a nevhodný způsob stravování a pod.

PŘÍZNAKY

Často se vyskytují ve skupinkách třeba až 50 lipomů pod kůží nebo jako samostané uzliny. Průměr lipomu může být méně než 5 cm, pokud tlačí na nerv, mohou působit bolest. Pod kůží se pohybují.

LÉČBA

Většinou se neodstraňují, a pokud ano, tak se chirurgicky vyříznou, většinou z kosmetických důvodů. A protože se neinfiltrují do okolních tkání, tak je odstranění jednoduché. Bohužel se často stává, že se po odstranění objeví lipomy znovu, většinou ve větším počtu. Lipom lze také vyříznout přes drobný řez, například na obličeji, někde se používají metody injekčního zavedení látky rozpouštějící tuk přímo do postiženého místa. V některých publikacích se uvádí, že lipomy souvisí s nízkým obsahem lecitinu v krvi, což může souviset s konzumací hydrogenovaných tuků (margarínů). Proto by vhodná léčba mohla spočívat nejen v zaměření se na pročištění organismu, ale právě také v přijímání rostlinných tuků např. lžičku či několik lžiček za studena lisovaného olivového oleje denně. Rovněž je vhodné o hodně zvýšit příjem vitamín C. Vhodné jsou i koupele v mořské, případně obyčejné soli, může se jednat o množství 250 g až 1 kg na jednu koupel. Tyto nádory obsahují cholesterol, nasycené tuky a velké procento peroxidů nebo jedovatých látek, které se vytvořily z tuků při nedostatku vitamínu E. Z tohoto zjištění dále vyplývá, že postižení lipomy trpí nedostatkem vitamínu E a měli by ho dostávat ve vysokém množství. Pacient by měl rozhodně věnovat dostatek času zdravému stravování a dodržovat pitný režim (2-4 litry denně dle postavy a počasí). Vysoký podíl syrové zeleniny, ovoce, ořechů a semínek, zajistit pročištění organismu - detoxikaci - a omezit nasycené tuky, jako je například červené maso, margaríny, sýry, uzeniny.

BYLINÁŘSTVÍ MAYA nabízí na lipomy, podkožní tukové nádorky následující bylinnou kúru:

Bylinková čajová směs:  REDUKCE TUKŮ/LIPOMY + směs PROČIŠTĚNÍ/DETOXIKACE

Mastička:

Bylinné koupele: REDUKCE TUKŮ/LIPOMY

Počítejte s užíváním několik měsíců, obecně by se dalo říci, že kolik let nemoc trvá, tolik měsíců může být nutné bylinky pít. Čaje je možné navařit do termosky, aby se mohly popíjet během celého dne. Rozhodně je vhodnější pít čaj po doušcích v průběhu dne, než-li jej vypít narychlo jednorázově a domnívat se, že člověk splnil, co měl. Zkuste pití bylinek spojit s malým rituálem, kdy si udělá čas na sebe, popřemýšlíte si a chvilečku se zastavíte.
 

PRŮBĚH ONEMOCNĚNÍ

Může se objevit jeden či několik lipomů, které určitou dobu stagnují, nebo naopak postupně přibývá více a více lipomů. V poslední době se tento problém vyskytuje u pacientů čím dál tím častěji. Dle jejich zkušeností se často po vyříznutí lipomy vrací. Na základě těchto informací by se dalo říci, že toto onemocnění souvisí i se životním stylem, plným stresu či se sedavým zaměstnáním. Duševní zdraví je v tomto případě také vhodné zmínit. Po duševní stránce je možné, že člověk trpící lipomy je více přecitlivělý, neumí se bránit, touží po ochraně a strachem maskuje skrytou zlobu a neochotu odpouštět. Dalo by se říci, že je příliš tvrdý, na něčem příliš lpí, neumí se toho pustit či nechat věcem volný průběh. Hlavním tématem lipomu by mohlo být odpuštění sobě i druhým, dále snaha rozvíjet se a přijmout zodpovědnost za svůj život, přiznat si naštvanost, vnitřní zlobu či vztek, najít místo a prostředí, kde se dotyčný bude cítit jistě a bezpečně, naučit se relaxovat, nechat čas plynout, a naopak, nebát se bránit, pokud je to třeba a ochránit tak sám sebe. 

 

Dieta na pročištění organismu/jaterní dieta/atopický ekzém, alergie, lupénka (psoriáza), lipomy a další nemoci

Během léčby je vhodné dodržovat následující dietu na pročištění organismu, a je pravděpodobné, že vám mnohé tyto návyky pak přejdou do běžného života... Dodržením následujích pokynů společně s bylinnou kúrou může dojít k překvapivému zlepšení vašich zdravotních potíží.

Vynecháte:

Uzeniny, uzené a vepřové maso, rovněž polévky z těchto mas, dále je nutné vyloučit kyselé potraviny (ocet, mošt, víno, citróny, pomeranče, grapefruity), rovněž bobuloviny a jejich šťávy, syrová jablka (vhodný je kompot či jablka upravená pečením, dušením, vařením), zrnkovou kávu, čokoládu, kakao, med (ten je nutno vynechat v případě nemoci jater). Dále se vyvarujte všech druhů rybích konzerv, uzených ryb, masových konzerv, luštěnin, jako jsou fazole, hrách, čočka a také vynechte alkohol. Nekonzumujte ani obalované věci, vynechte smažené, určitě žádné tučné maso, hamburgery, pečeně apod.

Můžete:

mléko a jeho produkty, mléčná jídla (ne v přehnaném množství), sýry (především tvrdé), saláty kořenit kyselou smetanou, kefír (velmi vhodný), jogurt, lehká masa jako je telecí, kuřecí, vařené hovězí, divočina, čerstvé nebo mražené ryby, lehká zelenina a jablečný kompot, hodně listové a kořenové zeleniny, kapusta, místo kávy zkuste špaldové, čekankové a žitné kafe, je mnohem zdravější :)

Dbejte na dostatek odpočinku a pobytu v přírodě a se zvířaty, vyhýbejte se stresu a éčkům (sledujte jejich obsah v potravinách, viz naše stránka (éčka v potravinách) a vynechte veškeré konzervy a konzervované potraviny vč. šťáv, různá ochucovadla a barviva. Méně solte, nejprve se vám může zdát, že jídlo nemá "žádnou chuť", protože jste byli zvyklí dosolovat či používat jiná dochucovadla (maggi, bujóny apod.), ale pak zjistíte, že vlastně vůbec neznáte přirozenou chuť některých potravin či uvařeného jídla. Každá maminka si jistě vzpomene, co se dává malým dětem za první příkrmy, ale později se díky zlozvyku "dosolovat" naučí dochucovat si jídla jen ze zvyku i malé děti.

—————

Zpět